Aktualności: Forum zostało uruchomione!

Strona główna   Pomoc Szukaj  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Laptop ASUS'a K50IJ  (Przeczytany 2984 razy)
Pakun
Nowy użytkownik
*

« : Maj 18, 2009, 16:06:43 »

http://www.promomaniak.pl/gazetka.html,gazetka,831,Vobis,1
druga strona
2199 PLN to bardzo dobra cena, do takich domowych zastosowań pasuje, pooglądaćf film czy dać dzieciakom pobawić się, co sądzicie?
Sa innych marek o podobnych parametrach, ale raczej drozsze. To nowa seria Asusa widać na miary kryzysu w przystepnej cenie Mrugnięcie
marcin
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2009, 16:11:16 »

Dobra oferta. Z tego co mnie wiadomo Asus podpisał umowę z Vobisem i Komputronikiem na ten model i tylko tam można kupić. Inne źródła są co najmniej podejrzane...
Parametry w tej cenie rewelacja, a wygląd estetyczny i zachęcający.
Dobrze by było jeszcze zasięgnąć opinii kogoś kto go miał w rękach.
aschen
Administrator
Nowy użytkownik

« Odpowiedz #2 : Maj 21, 2009, 12:51:16 »

Laptop fajny ale...

Windows Vista Home Basic. Nie mam nic do Visty, lecz ta wersja nie obsłuży takiej ilości pamięci.
Maksimum dla 32 bitowego Windowsa to 3Gb, powyżej są zawsze problemy z wykrywaniem prawidłowej ilości.
Pakun
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Maj 21, 2009, 14:38:21 »

No ale wersja 64bitowa pociagnie tyle giga. Chyba że nie może być w tej wersji 64 bitowa Vista...
marcin
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #4 : Maj 25, 2009, 09:38:49 »

Myślałem, że nie ale jednak istnieje 64bitowa Vista Home Basic. Tylko czasem, może być droższa niż ta 32bity. A poniważ hipermarkety lubią robić psikusy, trzeba zwrócić na to uwagę Mrugnięcie
admin
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Maj 26, 2009, 09:56:10 »

Aaaa dowiedziałem się, że Vobis to ten sam właściciel co Sferis, tylko że w Sferisie jest taniej bo Vobis jest bardziej 'prestige'  Duży uśmiech
Więc prawdopodobne bardzo, że laptop będący przedmiotem dyskusji jest, bądź będzie również w Sferisie Mrugnięcie
EwKoz
Ekspert

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 14, 2009, 10:42:55 »

Z doświadczenia wiem, że ASUS jak to ASUS w środeczku wszystko w porządku, ale np. klawiatura, czy też touchpad bardzo szybko się zużywają. Niestety... Smutny
Pakun
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 15, 2009, 08:48:25 »

Mnie asusy troche podpadly, odkad zaczeli tworzyc jakies dziwne konfiguracje, na czipsetach Ati i wypuszczac lapki z Vista tylko i wyłącznie, bez wzgledu na to czy dany model radził sobie z tym systemem Niezdecydowany
kasia
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #8 : Maj 04, 2010, 19:35:00 »

ostatnio trafiłam na jakiś ranking laptopów i ich wadliwości, wg niego najmniej psującą się marką jest własnie asus... zdziwiło  mnie to bardzo... tymbardziej ze na 1 miejscu wsród najbardziej psujących się marek notebooków znalazło się HP...
marsS
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #9 : Sierpień 16, 2011, 07:26:20 »

Te rankingi sprzętu komputerowego są często sponsorowane przez jedną z firm np Asus , więc nie do końca bym im wierzył , lepiej czytać opinie użytkowników .
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!

Copyright ©2008 Lan Set. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu | sitemap
Synomix